Política de galetes

Una galeta (o cookie en anglès) és un fitxer que es descarrega a l’ordinador de l’usuari quan accedeix a determinades pàgines web. Entre d’altres funcions, les galetes permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, en funció de la informació que continguin i de la manera com l’usuari utilitzi el seu equip, es poden utilitzar per reconèixer l’usuari.

El navegador de l’usuari memoritza galetes en el disc dur només durant la sessió actual, i de tal manera que s’ocupa un espai de memòria mínim i no es perjudica l’ordinador. Les galetes no contenen cap tipus d’informació personal específica, i la major part s’esborren del disc dur quan s’acaba la sessió de navegador (s’anomenen galetes de sessió).

La major part dels navegadors accepten les galetes per defecte i, de manera independent, permeten modificar la configuració de seguretat per permetre o inhabilitar les galetes temporals o memoritzades.

Tipus de galetes

A la guia següent sobre l’ús de galetes de l’Agència de Protecció de Dades es detallen els diferents tipus de galetes:

http://www.agpd.es/portalwebAGPD/canaldocumentacion/publicaciones/common/Guias/Guia_Cookies.pdf

Segons qui sigui l’entitat que gestioni el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que s’obtinguin, es poden distingir dos tipus de galetes: galetes pròpies i galetes de tercers.

  • Galetes pròpies: s’envien al dispositiu de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel propietari de la web i des del qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.
  • Galetes de tercers: s’envien al dispositiu de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat pel propietari de la web, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

A més, les galetes poden ser:

  • Segons el temps que romanen emmagatzemades a l’ordinador: galetes de sessió o galetes persistents.
  • Segons la finalitat: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

Galetes utilitzades

D’acord amb les directrius de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, procedim a detallar l’ús de galetes d’aquest lloc web per tal d’informar-lo amb la màxima precisió possible.

Aquest lloc web utilitza els següents tipus de galetes:

  • Galetes analítiques: Amb el propòsit d’un manteniment periòdic, i de cara a garantir el millor servei possible a l’usuari, aquest lloc web utilitza galetes analítiques per recollir estadístiques d’activitat. Google Analytics és un servei d’anàlisi web desenvolupat per Google, que permet mesurar i analitzar la navegació a les pàgines web. Al seu navegador trobarà quatre galetes d’aquest servei. Segons la tipologia anterior, es tracta de galetes pròpies, de sessió i d’anàlisi. Pot trobar més informació al respecte i inhabilitar l’ús d’aquestes galetes a:
    https://www.google.com/intl/es_ES/analytics/learn/privacy.html , https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=es

En cap cas s’obté informació sobre les dades personals de l’usuari, i es garanteix la protecció de la privacitat de les persones que naveguen pel lloc web. La informació que s’obté té una finalitat estrictament estadística: nombre d’usuaris que accedeixen a la web, nombre de pàgines vistes, freqüències i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l’operador que presta el servei, l’idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que ens permet oferir un servei millor i més apropiat.

  • Galetes d’ús intern: Amsel Assessors també utilitza diverses galetes per al manteniment de sessions d’usuari entre diferents inicis de sessió a les àrees privades o d’autogestió facilitades, així com galetes amb l’idioma seleccionat.

Acceptació de la política de galetes

Mostrem informació sobre la Política de galetes a qualsevol pàgina del lloc web a cada inici de sessió.

Amb aquesta informació es poden dur a terme les següents accions:

  1. Acceptar galetes, donant el seu consentiment un cop navega pel lloc web.
  2. Modificar-ne la configuració.

Restringir, bloquejar o esborrar les galetes de qualsevol pàgina web, utilitzant el seu navegador. Com que a cada navegador la configuració és diferent, la funció d’“Ajuda” li ensenyarà com fer-ho. Li facilitem enllaços directes amb informació al respecte: